ХРана

Припомнете ми, кои партии подкрепиха санкциите срещу Русия и ни хвърлиха с главата надолу в бездната?

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Температурата в Москва е -7, вали сняг и снимки от приказната и празнично украсена Москва ще правя при по-добри атмосмерни условия.

Посещението ми не е просто на екскурзия, но и на това ще отделя време и отделен пост, защото заслужава специално внимание.

Домакините се подготвят за мероприятието и аз се възползвам да разгледам месните борси за хранителни продукти, зенчуци и плодове. Казано по нашему – има от пиле мляко.

Има всичко, включително кока-кола, фанта и джони с всякакви етикети. Боровинки от Перу, екзотични плодове от цял свят, домати и краставици в опаковки на местни производители или търговци/не можах да разбера/, изобилие от ядки, сушени плодове, варива. Цените са нормални дори за нас, бедните църковни мишки на ЕС. Истивата е, че цената на маслото ме шокира, за 255 рубли може да си купите 500 грама. 255 рубли при днешния курс от 68 р. за 1 евро прави 3.75 евро за 500 грама или 7 СЕДЕМ лева и 40 стотинки.

Някои заведенията за бързо хранене работят с нови имена, а някои са си с оригиналните – КFC и Бъргър кинг не са напуснали Русия/Москва или поне този малък мол в който се разхождах.

Шок и боНба е при цената на горивата, която съм заснела и ще ме кара да ридая на всяко зареждане поне месец след като се върна в България. За литър дизел в Москва, един от скъпите градове в света се плащат 58.16 рубли, което е 1.66 лева или нещо подобно.
Изводите са за нас.
Припомнете ми, кои партии подкрепиха санкциите срещу Русия и ни хвърлиха с главата надолу в бездната?

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар