Природният газ поевтинява, парното поскъпва! Бойко пак измисли схема за помпане на пари в монополите

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Токът, парното и топлата вода поскъпват от 1 юли.

Средно за страната цената за топлоподаването се увеличава с 4,5%. Най-скъпо ще струва в Разград – с увеличение от близо 18% и Габрово – с близо 13%..

В София увеличението ще бъде само 4.3%, в Пловдив – 7.4. Само в Сливен топлото ще поевтинее.

Скокът на цената на тока е средно около 3,5% за страната. Увеличението е в рамките на годишната инфлация. Според председателя на КЕВР Иван Иванов, ако трябва да се изпълнят желанията на ЕРП-тата, то скокът трябва да е от 50%, но това няма как да се случи. От НЕК пък са изчислили, че енергията струва на домакинствата по 1 лев на ден.

С 0,6% поевтинява природният газ за следващото тримесечие. Утвърдената от КЕВР цена е 44,90 лв./MWh, което е с 0,27 лв. по-малко спрямо тази за второто тримесечие. Цената е без ДДС и не са включени такси за достъп, пренос и акциз.

От държавното дружество „Булгаргаз“ обясниха, че поисканото намаление на синьото гориво е заради договорени доставки втечнен газ от САЩ. Първата партида от 50 млн. куб. метра газ беше доставена от холандската компания „Колмар“. Втората доставка ще извърши „Бритиш Петролиум“ за третото тримесечие на годината.

Странно защо обаче, при поевтиняване на природния газ, парното поскъпва. Те са неразривно свързани. Вдигне ли се газът, и то расте. Сега правим нова история в помпането на пари в монополите…

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар