Присъдиха 125 млн. долара обезщетения за жертви на сексуалните престъпления на Епстийн

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководителят на фонд, предоставящ обезщетения на жертвите на сексуалните престъпления на Джефри Ъпстийн, съобщи, че процедурата за обработване на исковете е приключила и на около 150 правоимащи ищци са присъдени близо 125 милиона долара, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

“Фондът за обезщетяване на жертвите на Ъпстийн” съобщи, че 92 процента от имащите право податели на молби са приели предложенията на фонда за компенсация и са получили над 121 млн. долара.

Фондът получил общо около 225 молби, над два пъти повече от очакваните 100. Исковете на около 75 ищци са били отклонени, но те все още могат да предявят претенции към имуществото на Ъпстийн.

Джордана Фелдман, ръководител на фонда, заяви, че “всеки ищец има възможност да бъде изслушан в безопасна среда, за да сподели своите интимни, лични и често пъти мъчителни разкази за това, което е преживял и как то го е засегнало”.

Фелдман съобщи за плащанията ден преди да се навърши втората годишнина от смъртта на Ъпстийн. Финансистът се самоуби на 10 август 2019 г. на 66-годишна възраст в килията си в затвора в Манхатън, докато очакваше делото си по обвинения в сексуален трафик. Два дни по-рано той подписа завещанието си.

Някои плащания се забавиха заради съдебни спорове между изпълнителите на завещанието на Ъпстийн за имуществото му, което едно време възлизаше на 634 млн. долара, и главния прокурор на Американските Вирджински острови Денийс Ричардс, където Ъпстийн притежаваше два острова.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар