Присъди за част от задържаните след мелето на мача в Пловдив

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Част от задържаните 42-ма души на футболен мач снощи – вече имат и присъди. По време на дербито “Ботев – Пловдив” – “Левски” в агитката на софийския отбор е възникнал конфликт, който е прераснал в побой. В Районен съд – Пловдив започнаха бързи производства срещу задържаните, предаде БНТ.


42 ареста след мелето в

При сблъсъка има счупени седалки, както и повредени метални заграждения в сектора за гостуващата публика. Именно там снощи около 21:30 часа започна свадата по време на мача и наложи кратко прекъсване на двубоя. Няма сериозно наранени фенове, няма и пострадали полицаи.

Сбиването стана между представители на две враждуващи фракции – всички: фенове на “Левски”. Този сблъсък между тях не е прецедент – от няколко години се развива конфликтът между “Ултрас Левски” и “София Запад”.

Задържаните запалянковци отбелязаха, че полицията е арестувала представители единствено на “Ултрас Левски”, което считат за дискриминация, но не пожелаха коментар.

Напрежение между двете агитки възникна и в Монтана в края на август. Според адвоката на обвинените в хулиганство фенове, снощи инциденти са се очаквали. Никой обаче не е взел мерки за предотвратяването им.

“От футболния клуб “Левски” са предупредили началника на Областна дирекция – Пловдив, че това се очаква преди два дена. И са ги помолили, тъй като мероприятието ще се охранява от полицията, те да вземат съответните мерки двете агитки да бъдат разделени. Миналата година привържениците на “Ултрас Левски” бяха в различни сектори и бяха разделени”, каза адвокат Йордан Топалов.

“Няма такава постъпила информация в областната дирекция и другото, което е, ние по никакъв начин не можем да различим кой от коя фракция е тъй като всички фенове, които влизат в агитката са еднакво облечени и на самия вход са доброжелюбни един към друг и по никакъв начин не може да се предскаже, че ще има конфликт в самата агитка”, каза гл. инспекор Виктор Празов – началник на “Охранителна полиция” – Пловдив:.

Адвокат Топалов, който е и представител на една от фракциите, посочи, че домакините от “Ботев” също е трябвало да осигурят разделяне на агитките. От пловдивския клуб заявиха, че са спазили наредбата на БФС, според която отборът – домакин е длъжен да осигури сектор за привържениците на гостуващия отбор с отделен вход и с охрана.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар