Приходите от смартфони на Huawei за 2018 г. са скочили с 45%

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Huawei публикува финансовите си резултати за цялата 2018 г., в които отчита 19.5% ръст в приходите до $105 милиарда и 25% скок в печалбата до $8 милиарда. За първи път постъпленията от потребителска електроника, включително смартфони, почти се изравняват с тези от бизнеса с телеком оборудване на китайците. 

45% е ръстът в приходите от смартфони, показва докладът на Huawei за миналата година. През 2018-а компанията е продала над 200 милиона смартфона и устройства като Mate 20 Pro и P30 Pro са довели до $52 милиарда приходи само от тази дивизия. 

Бизнесът с мобилни телефони на китайците продължава да расте с бързи темпове и предстои да проследим дали ще се сбъднат прогнозите на Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei, че компанията му ще се превърне в лидер на пазара и ще изпревари Samsung до 2020 г.

За 2018 г. Huawei е продала по-малко телефони от Samsung и Apple, сочат данните на IDC, но докато тези две компании бележат лек спад, доставките на китайците през последните 12 месеца скачат с 33 на сто.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар