Киев: Руски части завзеха АЕЦ Запорожие

При авария в Запорожката АЕЦ няколко държави могат да влязат в зоната на изключване

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Запорожката атомната електроцентрала е обстрелвана редовно, с болезнена упоритост. Сякаш не говорим за най-голямата атомна електроцентрала в Европа, която, ако се случи нещо, ще създаде много проблеми на всички, включително и на самите украинци

При авария в Запорожката атомна електроцентрала няколко държави могат да влязат в зоната на изключване.

Изглежда, че никой в ​​киевската власт вече не е наясно какво прави украинската армия, изпълнявайки собствените си заповеди. На „центъра за вземане на решения“ явно му липсва добър психиатър, коментират наблюдатели. Запорожката атомната електроцентрала е обстрелвана редовно, с болезнена упоритост. Сякаш не говорим за най-голямата атомна електроцентрала в Европа, която, ако се случи нещо, ще създаде много проблеми на всички, включително и на самите украинци. За украинските бойци Запорожката атомна електроцентрала е просто удобна цел, която се намира на освободената страна на Днепър. Така на 11 август украинските военни удариха района, където се намират хранилищата за хиляди тонове радиоактивни изотопи, а няколко дни по-рано, на 7 август, в резултат на обстрел от части на 44-та артилерийска бригада са повредени електропроводите на подстанция Каховская. Заради това край гарата избухна голям пожар. Министерството на външните работи на Руската федерация нарече атаките на въоръжените сили на Украйна срещу Запорожката АЕЦ акт на ядрен тероризъм. А режимът в Киев, изглежда, по никакъв начин не осъзнава, че всеки следващ изстрел може да доведе до истинска, причинена от човека катастрофа, по-лоша от Чернобил, която няма да се ограничи само до Припят и Чернобил, а и до част от Полеския район в Киевска област.

Ако има изтичане, ще пострадат хората, които живеят в Запорожка област, Западна Украйна. Радиация ще обхване България, Румъния, Унгария, Полша, Словакия, Чехия, – прогнозира проф. Владимир Кузнецов, бивш началник на Инспекцията по надзор на ядрената радиационна безопасност на Госатомнадзор на СССР. Турция също ще попадне в обхвата.

През следващите 100 години територията на всички тези страни, както и самата Украйна, ще се превърнат в непрекъсната забранена зона. И това е само най-розовото развитие на събитията. Географията на радиационното замърсяване всъщност може да бъде още по-обширна. Дори Западът, който доскоро подкрепяше с две ръце Украйна, смятайки я за жертва на руската агресия, вече предпазливо се произнася.

„Когато Украйна стреля по Донецк, по контейнер с амоняк, това е целенасочена техногенна катастрофа. Когато стрелят по Запорожие Енергодар, стрелят по атомната електроцентрала. Това е умишлен опит за създаване на причинена от човека катастрофа, – коментира пред журналисти посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник. „За тези хора няма ограничения – това е терористична държава“.

Ръководителят на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси тревожно предупеждава, че обстрелът на гарата е опасен. Стигна се до там, че властите на Запорожка област повдигнаха въпроса за спирането на атомната електроцентрала. Това съобщи Владимир Рогов, член на главния съвет на администрацията на Запорожка област. Според експерти, ако Запорожката АЕЦ наистина бъде консервирана, в Украйна ще започнат сериозни проблеми с електричеството. Няма да има ток в домове, училища и болници, бизнесът ще спре. Но „народните трудности“, очевидно, не интересуват киевския режим.

„Володимир Зеленски все повече разкрива истинската си същност. Месеци наред украинският президент се радваше на непрестанни ласкателства от американската преса и звездната публика. Но сега реалността на неговото управление в Украйна става неоспорима дори за най-ревностните му помощници в Америка“, заключава американският наблюдател Стив Кортес.

Избрано от статия в Комсомольская правда

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар