При акцията на МВР: Кметът на Пазарджик остана без книжка след отказана проба

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицията в Пазарджик е иззела шофьорската книжка на кмета на града Тодор Попов. Той е отказал да бъде тестван за алкохол при акция, провела се снощи, съобщи bTV, като се позова на свои източници.

Според закона при това положение се прилага административна санкция, документът за правоуправление е бил иззет веднага на място, като Тодор Попов е лишен от правото да шофира 2 години.Попов не беше открит за коментар.


От МВР предупредиха, че засилените проверки на екипи на ГД „Национална полиция“ в рамките на специализираната операция за контрол за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества ще продължат до 2 ноември.

След анализ в ГД „Национална полиция“ на възникналите пътни инциденти и причините за увеличаване на пътнотранспортния травматизъм, от 26 октомври е в ход специализирана полицейска операция с основна цел – контрол, установяване и санкциониране при управление на МПС от водачи след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози.

Екипи от ГДНП са разпределени по три основни направления, където анализът е посочил необходимост от засилени дейности за контрол: ОДМВР-Перник, ОДМВР-Кюстендил и ОДМВР-Благоевград; ОДМВР-София и ОДМВР-Ловеч; СДВР, ОДМВР-София и ОДМВР-Пазарджик.

Към 30 октомври междинните данни от целенасочената акция сочат, че при извършените проверки са установени общо 122 нарушения, извършени от водачи, шофирали с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 промила, установени чрез измерване в издишвания въздух и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, като 33 са управлявали МПС с концентрация на алкохол от 0,5 до 1,2 промила; 40 – с над 1,2 промила, а 49 са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

От всички 122 случая, в 89 от тях (73 процента) е налице състав на престъпление по НК, сочат данните.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар