Кирил Петков

При евентуално правителство Кирил Петков настоял да бъде вицепремиер и вътрешен министър, искал всички спецслужби в свои ръце

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

КПКОНПИ се готви за бухалка от управляващите

Премиерът в оставка Кирил Петков е поставил твърдо условие пред Корнелия Нинова и Асен Василев – единствено и само той да бъде вицепремиер и вътрешен министър в случай, че все пак бъде постигнато съгласие по съставяне на нов кабинет.

Това научи сайтът BIG5 от свои перфектни източници от управляващото мнозинство. По думите им, Петков бил заявил, че може да направи компромис с много неща, но не и с това той да не бъде вицепремиер, отговарящ за службите за сигурност и МВР.

Според нашите информатори, Кирил Петков толкова си бил повярвал, че твърдял, че единствено той може да се пребори с престъпността в държавата. Той изрично е настоявал, освен вътрешен министър, да бъде и силов вицепремиер, за да постави под „желязната“ си мека китка всички слжби за сигурност.

Нека припомним, че преди малко сайтът BIG5 осветли части от аудиозапис от днешно заседание на „Демократична България“ в зала „Изток“ на Народното събрание, от който става ясно грозното лице на пазарлъците, които текат около сформирането на нов кабинет в рамките на този парламент.

От изтеклия запис също така става ясно, че Тошко Йорданов от ИТН бил настоявал пред Христо Иванов от законът за КПКОНПИ да бъде приет на второ четене едва след гласуването на ново правителство. Аргументът на Тошко Йорданов бил, че така и ИТН ще може да може да се облажи от новата бухалка, която иначе щяла да остане само в ръцете на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар