Хага

При обвинението на международния наказателен съд в Хага срещу президента на РФ, че е извършил военни престъпления, уотабаутизмът достигна нови върхове на идиотията

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
При обвинението на международния наказателен съд в Хага срещу президента на РФ, че е извършил военни престъпления, уотабаутизмът достигна нови върхове на идиотията.

Западът много отдавна превърна в парцал всеки опит да се използва краят на Студената война за създаване на действени стандарти в защита поне на човешките права, които славеше за сметка на социалните.

През 2002 САЩ приеха закон, който доби гражданственост на Запад под названието “Закон за нахлуване в Хага”. (Тук големите медии изобщо не го споменават. За тях някои факти не са факти).
Четем:

“Законът упълномощава президента на Съединените щати да използва „всички необходими и подходящи средства, за да постигне освобождаването на всеки американски или съюзнически персонал, който е задържан или хвърлен в затвора от, от името или по искане на Международния наказателен съд“. Това разрешение породи разговорното наименование на акта „Закон за нахлуването в Хага“, тъй като актът позволява на президента да нареди военни действия на САЩ, като например нахлуване в Хага, където се намира МНС, за защита на американски служители и военен персонал от преследване или спасяване от ареста”.

Накратко, Международният наказателен съд в Хага, с който нашироко ни занимаваха по повод Руанда, Милошевич и т.н. е застрашен с най-различни силови репресии, в случай, че си позволи да заведе процедури по подозрение за престъпленията в неговата юрисдикция (военните) срещу американски чиновници или военни. Или срещу подобни лица в съюзени със САЩ държави.

Така че разбирате ли сега защо Путин може да бъде призован да се яви в Хага? Защото ако призоват Байдън, току виж се отзовал! И сринал този извор на справедливост, подобно на това, как Обама, това гълъбче, превърна град Рака в руини и мъртъвци. Няма закон, който да оспори бомбена пледоария.

(Пействам тук и английския оригинал от Уикипедия, в случай, че някой смята, че може да предложи по-точна версия.
The Act authorizes the President of the United States to use “all means necessary and appropriate to bring about the release of any U.S. or allied personnel being detained or imprisoned by, on behalf of, or at the request of the International Criminal Court”. This authorization led to the act being colloquially nicknamed “The Hague Invasion Act”, as the act allows the President to order U.S. military action, such as an invasion of The Hague, where the ICC is located, to protect American officials and military personnel from prosecution or rescue them from custody.[2][3])

Но и това не е достатъчно!
“Законът също така забранява военната помощ на САЩ за страни, които са страни по МНС”. Т.е. ако изобщо си признал Международния наказателен съд към ООН, ще бъдеш наказан от САЩ!

“Допускат се обаче изключения за помощ за членове на НАТО, основни съюзници извън НАТО, Тайван и страни, които са сключили „споразумения по член 98“, съгласявайки се да не предават граждани на САЩ на МНС”. Т.е. същата тази Холандия може да участва в подобен фарс, стига да е наясно, че Лидерът е над закона.

“Освен това, актът не забранява на САЩ да подпомагат издирването и залавянето на чужди граждани, издирвани за наказателно преследване от МНС, като конкретно посочва Саддам Хюсеин, Слободан Милошевич и Осама бин Ладен като примери.”

Това е закон за поставяне на САЩ над закона. И за оседлаване и на тази международна институция.

А някаква салонна публика, бележита с липсата на информационни хигиенни навици, си създава и натрапва мнението, че поне САЩ са всъщност бленуваната “уредена страна” (след като ЕС прекалено явно се изложи). Тя от добро сърце ще дойде тук и ще сложи усмирителна риза на победителите в прехода, и ще постави от дясната си страна предприемчивите, инициативните, грантополучните и обясняващите факта, че всичко осветено хвърля сянка, с Путин.
(Догодина – и със Си Дзинпин).

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар