Пробив в отношенията на Корейския полуостров – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Невиждан пробив в отношенията между Северна и Южна Корея. За първи път от 70 години насам двете страни ще имат общо знаме и то след по-малко от месец. Не става обаче дума за държавен символ, а за флага, под който ще излязат двете олимпийски делегации на игрите, които домакинства Южна Корея в Пьончанг, започващи на 9 февруари.

Пхенян и Сеул постигнаха споразумяха да излязат под общ флаг на откриването на зимната Олимпиада следващия месец. Освен това те ще излязат и с общ отбор в женския турнир по хокей, предаде бТВ.

Северна Корея ще изпрати делегация от 550 души. В групата влизат 230 мажоретки за подкрепа на спортистите, 140 артисти и 30 таекуондисти, които ще участват в демонстрация. Те ще пристигнат в Южна Корея на 25 януари. Игрите започват на 9 февруари и поставят началото на азиатския цикъл в домакинствата на олимпийски игри – след това са летните в Токио 2020 и зимните в Пекин 2022.

Южна Корея беше домакин и на летните игри в Сеул през 1988 г. Тогава обаче усилията за участие на спортисти от Северна Корея не дадоха резултат. Сега предстои първото съвместно излизане на делегациите на двете страни при откриване на олимпийски игри от 12 години. За последно те го направиха в Торино 2006.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар