ПРОБИВ: Русия публикува списък с лекарства за лечение на Covid-19

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Три лекарства – umifenovir, remdesivir, favipiravir – са подложени на клинични проучвания при пациенти със заболяване, причинено от нова коронавирусна инфекция.

 

Това се посочва във временните указания на Министерството на здравеопазването на Руската федерация за превенция, диагностика и лечение на нова коронавирусна инфекция, публикувани в петък на уебсайта на министерството.

„Сред лекарствата, които са подложени на клинични изпитвания при пациенти с COVID-19, може да се отбележи и умифеновир, ремдезивир, фавипиравир. Според публикуваните данни тези лекарства могат да се използват и днес за лечение на пациенти със COVID-19“, се казва в документа.

Освен това в новата версия на препоръките е разширен списъкът на възможните лекарства за лечение на COVID-19 при възрастни. По-специално хлорохин, хидроксихлорохин и тоцилизумаб са добавени към комбинацията от лопинавир плюс ритонавир, както и към рекомбинантните интерферони бета-1b и алфа. Антивирусното лекарство рибавирин беше изключено от новата версия на препоръките.

Отбелязва се обаче, че наличната до момента информация не е достатъчна, за да се направи еднозначен извод за ефективността на лекарствата. „В тази връзка използването им е допустимо с решение на медицинската комисия по предписания начин, ако потенциалната полза за пациента надвишава риска от тяхната употреба“, следва от документа.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар