Проблема Демографска Криза! Какво ще ви струва посрещането на наследник в дома?

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Малкият човек нахлува в живота ни с цял куп разходи. Трикилограмовото вързопче, което едва надава глас, идва с толкова аксесоари, че чак започваш да се чудиш как едно време са отглеждали бебета.

Оказва се, че борбата с демографската криза не е никак евтина. Особено ако искате да осигурите добри условия за отглеждане на наследника, както е в цивилизованите страни.

Когато дойде време за бебе, семейството започва трескава подготовка и това е моментът, в които търговците умело се възползват от емоциите на родителите. Най-голямото перо са количките, които често излизат на цената на автомобил втора ръка.

Предлагането е голямо и колички за новородени от топ марки стигат четирицифрени суми. Обиколка в пловдивски специализиран магазин установи, че най-скъпото детско возило е от еко кожа и е с цена 2380 лева.

Ако искате да сглобите своя комплект и да добавите другите необходими компоненти към количката, ще трябва да се бръкнете още по-дълбоко. Цената на обезопасителното кошче за кола от същата марка е 490 лв. За да бъде комплектът пълен, не може да минете и без чанта за принадлежности, която е с цена 228 лв. Като дръпнете чертата се оказва, че сте олекнали с около 3 бона.

Ако решите да обмислите варианта и за допълнителни аксесоари, като сенник, дъждобран, поставка за чаша или просто висяща играчка, сметката ще се вдигне с поне 100 лв. И това е интересно: Най-пълната и подробна ТАБЛИЦА за правилното хранене на децата от 6 месеца до 5 годинки- четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to.

Но дойде ли време да тръгнете на лов за детски возила, сами ще установите, че спокойно може да се купи качествена количка, среден клас, на престижна европейска марка за далеч по-ниска цена.

С отлична визия и пълен комплект екстри струва между 600 и 800 лв. Сумата може да скочи и до 10 000 лева, ако решите да подготвите и обзаведете прилично детска стая за наследника. И без да се впускат в големи ремонти и архитектурни промени, това ще ви излезе четирицифрена сума.

Пълното обзавеждане на бебешка стая от специализиран магазин включва бебешко креватче на стойност средно около 300 лв., скрин с ваничка и повивалник за близо 700 лв., както и гардеробче за минимум 800 лв. По желание може да се купи и бебешки шезлонг или люлка за около 100 лв. Аксесоарите за стаята, както пердета, лампи и килими, могат да ви струват и над 300-400 лв., зависи от предпочитанията.

Така само за обзавеждането на детския кът бюджетът ви ще олекне с над 2 бона. А при ремонта, ако е необходимо, може да се сменят дограмата и подовата настилка, което, в зависимост от големината на детската стая, ще ви струва също близо 2000 лв.

За боя и тапети няма да ви излезе повече от пет стотачки, но ако решите да правите изолация на стаята, сумата рязко скача. Така приблизителната крайна цена за подготовка на бебешка стая става около 5000 лева.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар