Проблемът на Бойко Борисов е, че е много прост

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проблемът на Бойко Борисов е, че е много прост.

Не го казвам като обида (простак такъв), а като квалификация за способността му да се справя със сложни ситуации и да оперира в комплексна среда. А в последните 10 годи българската икономика, политика и взаимоотношения със света значително се усложниха.

Идеята, че трябва нещо (път) да се довърши, нещо (стрелби по улиците) да се спре, от някого (ЕК) нещо (пари) да се вземе и на някого (села) нещо (спортна зала) да се даде отдавна е изтекла в канавката.

Реклама

Необходими са по-сложни политики, привличане на по-сложни инвеститори, прилагане на по-сложни механизми за насърчаване на развитието на страната.

Новият парламент, освен с всичко останало, ще се сблъска и с проблема за сложността. Българските медии ще се сблъскат с проблема за сложността. На всички ще им е необходима повече подготовка, повече вглеждане в живота наоколо и навън. “А какво мислите за ситуацията” постепенно трябва да изчезне от речника на интервюиращия. Парадигмата на шопа, който може да ко̀па, може и да не ко̀па просто вече не работи, дори и при добри намерения на шопа.

От фейсбук профила на Юлиан Попов, председател на борда на Европейския институт за ефективност на сградите, политически съветник на Европейската климатична фондация, бивш служебен министър на околната среда и водите, един от създателите на Нов български университет, въвел модерното дистанционно обучение в България, два пъти класиран от брюкселската агенция Euractiv като една от най-влиятелни фигури в европейската енергийна политика.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар