ПРОВЕРЕТЕ: Коя планета управлява зодията ви и какво означава?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управляващата планета е източникът на силата на зодията. Важно е да се знаят ефекта и функциите на планетите, за да има пълно обяснение на характера на зодиакалния знак.

ПРОВЕРЕТЕ: Коя планета управлява зодията ви и какво означава?
 © iStock

Астрологията е много по-сложна, отколкото повечето хора си представят. Когато говорим за зодиакални знаци, не е от значение само датата на раждане. Важни са асцендентът, Луната и разположението на всички други планети.

Всяка планета управлява определена зодия, тя ѝ придава определени качества и винаги се взима предвид, когато се прави т.нар. натална карта. Някои зодии са управлявани от две планети, както и две планети могат да управляват повече от една зодия.

Макар зодиите да се управляват от една или две планети, всяка планета има влияние над вашата зодия, когато “преминава” през нея.

 

планети зодии

Пример: Най-популярният пример дори за хората, недолюбващи астрология, е Ретрограден Меркурий. Когато тази планета е ретроградна, влияе негативно на всички в определен аспект. 

 

 

Зодия Овен: Марс

Марс влияе на желанията ви. Тази планета ви прави толкова страстни, та понякога дори агресивни, ако останалите не се вслушват в мнението ви. Марс буди гнева във вас, ръководи вашите вътрешни, понякога потискани и прикривани, инстинкти и желания. 

марс, хороскоп, зодии, планети

 

Зодия Телец: Венера

Любвеобилна, раздаваща обич и позитивизъм, това е Венера и тя ви влияе много силно. Заради Венера вие сте непоправими романтици. Тя определя и силния ви материализъм и любовта към парите, лукса и скъпите вещи. Тази ваша страна не е толкова силно проявена, колкото при Лъвовете, но я има, макар и понякога да опитвате да я прикриете. 

 

Зодия Близнаци: Меркурий

Вие сте забавни, имате особено чувство за хумор. Обичате бързите и остроумни шеги, които удрят право в целта. Благодарение на Меркурий се отличавате с интелект и безупречни умения за комуникация. Взаимоотношенията с хората и връзките, които създавате, са приоритет в ежедневието ви.

 

Зодия Рак: Луна

Луната управлява емоциите, което не е изненада, предвид колко чувствителни сте. Вие безпогрешно “разчитате” всеки, умеете да надникнете и в най-скритите кътчета на душата му. В същото време сте много ирационални, защото емоциите взимат превес над логиката. Често се оставяте настроението да ви завладее и ръководи изцяло.

луна

 

Зодия Лъв: Слънце

Смели и уверени в себе си, винаги открояващи се. Лъвове, дължите това на Слънцето, което управлява вашата зодия. Имате силно изразена идентичност, безгранично желание да изпъквате и да усещате обожанието на всички около себе си. 

 

Зодия Дева: Меркурий

Меркурий управлява вашата желязна логика и практичност. Помага ви да сте добре организирани. Вие умеете добре да анализирате всяка ситуация и да взимате решения, които после лесно да защитите с помощта на логиката. Меркурий ви помага да общувате безпроблемно с почти всеки, дори да не споделяте общи възгледи.

 

Зодия Везни: Венера

Венера управлява зодия Телец и зодия Везни. Благодарение на нея вие, Везните, имате силно изразено чувство за естетика. Хармонията и красотата, външният вид и богатството са важни за вас и определят начина, по който живеете и изборите, които правите.

венера

 

Зодия Скорпион: Плутон и Марс

Мистериозни и безкрайно магнетични, нищо чудно, че сте такива, все пак две планети управляват вашата зодия. Плутон владее вашите тайни душевни кътчета, желанието ви за уединение и подсъзнателните ви желания. Марс ви прави жизнени, но и малко агресивни понякога. Управлява желанията ви, които не търпят компромиси.

 

Зодия Стрелец: Юпитер

Вие сте философите на зодиака. Обичате разнообразието. Никога не спирате да се учите. Винаги търсите нови интереси, хобита и занимания, които да ангажират всяка секунда от свободното ви време. Благодарение на Юпитер сте оптимисти, които откриват позитивното. За вас животът трябва да е стремеж към разрастване и търсене на интересното и различното.

 

Зодия Козирог: Сатурн

Вие работите упорито и винаги с определена цел. Амбициозни сте и всичко това е благодарение на Сатурн. Вие сте дисциплинирани и отговорни. Знаете как и кога сами да кажете “Стоп” и да си поставите граници. Отговорността и отдадеността са принципи, които ръководят дори най-дребните действия в ежедневието ви.

сатурн

 

Зодия Водолей: Уран и Сатурн

Вие сте хора на прогреса и сте най-ексцентричните представители на зодиака. Управляват ви две планети – Уран и Сатурн. В астрологията Уран управлява промяната и революцията. Засилва бунтарския дух и извежда на преден план индивидуалността. За съжаление ви прави и много крайни. Сатурн носи известен баланс със своята мъдрост и планиране, но не толкова, колкото при Козирога. 

 

Зодия Риби: Нептун и Юпитер

Вие сте сложна натура, за никого не е изненада, че зодията ви се управлява от две планети. Нептун ви прави непоправими мечтатели, вечно търсещи и креативни. Живеете в положителни фантазии и имате позитивен поглед към живота. Юпитер балансира мечтателя във вас и ви предизвиква понякога да поемате рискове. Прави ви по-любопитни и широкоскроени, отколкото сте по принцип.

 

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар