Проверката в „Пирогов“: 1 млн. лв. щета от над 400 отчетени, но нелекувани пациенти

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Установена е отчетена, но неизвършена дейност на над 400 души за над 1 млн. лв. Повечето от тях са отчетени с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. Това сочат данните от протоколите от извършената проверка от НЗОК в болница „Пирогов“, уточниха от Министерството на здравеопазването.
Проверката в „Пирогов“: 1 млн. лв. щета от над 400 отчетени, но нелекувани пациенти

 

Тези пациенти с невярна диагноза могат да получат ТЕЛК и пенсия за инвалидност, уточняват от МЗ

МЗ публикува и целия протокол на Здравната каса:

 

 

 

На база резултатите от тази проверка вчера беше уволнен директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

 

НЗОК е установила, че липсват документи за описаните случаи, като извършени изследвания и назначено лечение при всеки един от тях.

 

На случаен принцип НЗОК е провела анкета сред част от „болните“, които са заявили, че не са били лекувани в болницата. За друга част от „болните“ е установено, че са част от персонала на болницата и по време на „лечението“ им са били на работа в лечебното заведение по график.

Всеки от тези 400 пациентите с невярна диагноза би могъл на основание на издадената епикриза да се снабди с ТЕЛК решение и пенсия за инвалидност, поради общо заболяване, уточняват от МЗ.В случая, смяната на директора за извършени нарушения е единствената законова възможност за реакция на принципала на лечебното заведение и не е оценка за дейността на медицинския персонал, каквито внушения се правят, уточниха от ведомството.

 

 

Източник: бТВ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар