Проверяват смъртта на 40-годишна бременна жена в 9-ия месец – Региони – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Проверяват смъртта на 40-годишна бременна жена. Случаят е от Самоков. По информация сигнал, че бременната в деветия месец жена не е добре е подаден на телефон 112 около 4:30 часа в събота презз нощта.

От Спешна помощ заявиха за bTV, че медиците са били на адреса за 8 минути. Родилката веднага е транспортирана до акушеро-гинекологичното отделение на болницата в града.

По информация на медията там е установено, че бебето няма тонове. А малко по-късно е издъхнала и бременната жена.

От болницата в Самоков казаха, че са информирали изпълнителна агенция “Медицински одит” и е започнала проверка по случая.

В края на март 33-годишна бременна жена почина в болницата в Кърджали. Тя беше транспортирана в акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” от екип на Спешна помощ в изключително тежко общо състояние – със затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура.

Жената от село Чуково, община Момчилград, е била в деветия месец от бременността си. При пристигането на линейката е била контактна.

Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио. Установява се обаче че бебето е мъртво.

Непосредствено след секциото жената е била преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където продължават всички необходими реанимационни мероприятия, посочват от болницата.

Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката издъхва.

В края на 2023 година пък друга родилка почина в болницата в Кърджали.

През май месец миналата година 29-годишна жена почина след секцио в АГ-комплекса към Университетската болница “Канев” в Русе.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар