Прогноза за по-ниски цени на Коледа

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Очакват се по-ниски цени на Коледа. Очакваме по-евтин декември в сравнение с 2022 година. Ще има задържане на цените при основните хранителни продукти – варива, захар, свинско и пилешко месо, сиренето и кашкавала. Има намаление на олиото и маслото. Плодовете и зеленчуците са на по-високи цени вследствие на лошата реколта – очакват се по-високи цени на лука и картофите.

Това заяви по БНТ Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стокови борси и тържища.По думите му намерението за намаляване на цените с инициативата “Достъпно за вас” остава и не е имало идея за прекратяването на инициативата.


“Мярката трябва да стартира от 15 ноември. Има голямо желание към мярката и от големи, и от малки търговки субекти. Инициативата е много добра – дава повече информация на клиента, няма за цел да докара нулеви цени и да ги поддържа дълъг период от време”, допълни Владимир Иванов.

Той поясни, че целта е да има избор при ценообразуването, да има прозрачно взаимодействие между търсене и предлагане.

“Става въпрос за 7 продуктови групи, за около 50 продукта, но няма ограничение относно броя на продуктите. Не е мислено за регулиране на цените. Брошурите ще са масово достъпни. Убеден съм, че ефектите от инициативата ще са положителни”, коментира Владимир Иванов и отбеляза, че в момента пазарът е стабилизиран.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар