Продажбите на Apple са паднали

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple представи прогноза за продажбите през празничното тримесечие, които не оправдават очакванията на Уолстрийт и са засегнати от слабото търсене на таблетите iPad и преносими устройства, съобщи Би Би Си. Това тласна надолу котировките на технологичния гигант с около 3 на сто след закриване на търговията, предава БТА.

Главният изпълнителен директор Тим Кук настоя, че новите модели iPhone 15 се продават добре в Китай, опитвайки се да разсее опасенията на Уолстрийт, че Apple губи пазарен дял в конкуренцията на възродилия се Huawei и други местни продавачи на смартфони. Приходите на Apple от Китай са се понижили с 2,5 на сто през четвъртото тримесечие, приключило на 30 септември. Кук уточни, че те са нараснали след отчитането на курсовете на чуждестранната валута.Финансовият директор Лука Маестри каза пред анализатори в телефонна конференция снощи, че продажбите през текущото тримесечие, което включва Коледните празници, когато Apple традиционно отчита най-големите продажби на нови модели iPhone , ще са същите като миналата година. Уолстрийт очакваше прогноза за растеж на продажбите от 4,97 на сто до 122,98 милиарда долара.


След публикуването на прогнозата акциите на Apple, които нараснаха с 37 на сто тази година, се понижиха с 3,4 на сто при приключването на търговията.

Apple обяви, че продажбите му през последното тримесечие са спаднали с приблизително 1 на сто до 89,50 милиарда долара, но са над очакванията на анализаторите за 89,28 милиарда долара, според данните на Ел Ес И Джи (LSEG). Нетната печалба на акция от 1,46 долара е над очакванията на анализаторите от 1,39 долара на акция, според Ел Ес И Джи.

Продажбите на Apple в Китай са намалели до 15,08 милиарда долара спрямо 15,47 милиарда долара през четвъртото тримесечие преди година.

Продажбите на компютрите Mac са се свили с една трета до 7,61 милиарда долара, а на iPad са намалели с 10 на сто до 6,44 милиарда долара спрямо очакванията за 8,63 милиарда долара и 6,07 милиарда долара съответно.

Продажбите на преносимите устройства на Apple, които включват Apple Watch и AirPods са намалели с 3 на сто до 9,32 милиарда долара, което е под очакванията за 9,43 милиарда долара, сочат данните на Ел Ес И Джи.

Продажбите в сегмента на услугите на Apple, които включват Apple TV+, която неотдавна сключи споразумение с футболната звезда Лионел Меси, са се увеличили с 16 на сто до 22,31 милиарда долара спрямо очаквания на анализаторите за 21,35 милиарда долара.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар