Продажбите на iPhone в Китай отново растат

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Доставките на iPhone в Китай отново растат, след като в първите два месеца на 2024 г. отчетоха спад. Очаква се възходът да продължи и през следващите месеци, пише Reuters, базирайки се на данни от изследователска фирма, свързана с китайските власти. 

Данните показват, че доставките на чуждестранни марки в Китай за април са скочили с 52% до 3.495 милиона бройки, а по-големият дял от това число са смартфони на Apple – доминиращият чуждестранен бранд в страната. Акциите на американската компания са се покачили с 2.3 на сто след новината. 

Прогнозата е, че и през май Apple ще успее да се представи добре на най-големия пазар на смартфони в света, след като в момента текат агресивни кампании с намаления от до $318 от цената на някои модели iPhone. 

iphone-15-model-unselect-gallery-1-202309

Връщането към ръст за Apple в Китай идва след като за първите два месеца на годината компанията отчете 37% спад в продажбите, най-вече заради атрактивните предложения на местните производители, включително Huawei. Apple се върна към ръст още през март, когато постигна 12% по-високи доставки, но въпреки тях iPhone приключи първото тримесечие (януари-март) с 8.1% спад в Китай.

Така пазарът в Китай в момента е воден от Honor, следвана от Huawei и Apple на трето място. 

Общите продажби на смартфони в Китай през април са се увеличили с 25.5% до 22.7 милиона бройки. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар