Продажбите на PlayStation 5 прехвърлиха 10 милиона бройки

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С над 10 милиона продадени копия от PlayStation 5 за 8 месеца това е най-бързо продаваната конзола на Sony Interactive Entertainment досега. Новината за достижението беше разпространена тази седмица, но 10-милионната бройка е била продадена на 18 юли. 

PlayStation 5 е най-бързо продаваната конзола в историята на SIE до момента, като 10-те милиона бройки са достигнати 2 месеца по-рано, отколкото с PlayStation 4. 

Числото вероятно щеше да е още по-голямо, ако нямаше проблеми с недостига на чипове, които сериозно се отразяват на производството и наличностите от PS5 продължават да са ограничени или да липсват изцяло и до днес. От Sony признават за проблема, но не посочват кога очакват той да бъде разрешен. 

Компанията сподели и за други постижения, свързани със заглавията за PS5. Тук влизат 6.5 млн. продадени копия от Marvel’s Spider-Man: Miles Morales и 1.1 млн. продадени копия от пуснатата на 11 юни Ratchet & Clank: Rift Apart.

Скоро предстои PlayStation Studios да пуснат нова God of War, Gran Turismo 7 и Horizon Forbidden West, а сред очакваните заглавия от техни партньори са Battlefield 2042, DEATHLOOP, Far Cry 6 и Kena: Bridge of Spirits. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар