Продукти на Logitech ще могат да се ремонтират в домашни условия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Logitech обяви, че собствениците на някои техни продукти скоро ще могат да ги ремонтират в домашни условия. Това ще бъде възможно с новото партньорство между Logitech и iFixit, които осигуряват необходимите инструменти, части и инструкции за подобен тип поправки от крайните клиенти. 

Дизайнът и възможността за поправки трябва да вървят ръка за ръка, за да се намалят електронните отпадъци, казват от Logitech. А това е сериозен проблем, тъй като по данни на The Global E-Waste Monitor 2020 Report до 2023 г. е-боклукът ще нарасне до 75 милиона метрични тона. OhSx6V4ENRCZKY5O b24cfc87-c93b-44e4-8de9-1ff7d4284d6a


Самостоятелните ремонти ще бъдат възможни чрез поръчка от т.нар. iFixit Logitech Repair Hub, който ще бъде източник на оригинални части и батерии за избрани продукти – първоначално само мишки от сериите Logitech MX Master и Logitech MX Anywhere. Ще се предлагат както отделни резервни части, така и пълни пакети, включващи необходимата за подмяна част, инструменти и комплект прецизни битове. 

Очаква се програмата да заработи през лятото първо в САЩ, но да се надяваме, че скоро след това ще бъде достъпна и в Европа. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар