„Продължаваме Промяната“ няма да подкрепят правителство с мандата на БСП

„Продължаваме Промяната“ няма да подкрепят правителство с мандата на БСП

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Националният съвет на „Продължаваме Промяната“(ПП) излезе с решение да се въздържи от подкрепа на правителство с мандата на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията. От формацията ще подкрепят националните приоритети от програмната декларация на ПП, които съвпадат с целите на новия редовен кабинет, в случай че бъде сформиран от другите политически сили.

По-рано днес Националният съвет на БСП даде мандат на парламентарната група на „БСП за България“ да преговаря за съставяне на кабинет с всички парламентарни сили, припомня БТА. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви, че ще започнат с лидерски срещи още в следващите няколко дни.В позицията на „Продължаваме Промяната“, изпратена до медиите се казва, че „краткият живот на новия български парламент показа ясно, че носителят на третия мандат БСП може да състави правителство с останалите политически партии, с които заедно избраха председателя на НС и работеха в синхрон по ключови законодателни инициативи“.


„Вярваме, че можем да намерим съгласие с БСП в сферата на социалната политика, при гаранция за 3% дефицит. Но виждаме сериозни разминавания по въпроси, свързани със съдебната реформа и законопроектите за главния прокурор, връщането на хартиената бюлетина чрез поправките в Изборния кодекс, влизането в Еврозоната и отношението към войната в Украйна“, допълват от ПП.

„Ако получим покана за разговор с БСП, ще я приемем. Отидохме на разговори по политики с всички партии, защото сме убедени, че в сложния политически ребус единственият смислен начин е да обсъждаме политики за развитие на България.

В същото време сигналите, които дават почти всички политически партии във връзка с третия мандат, пораждат съмнения за реални намерения за редовно управление“, се казва още в позицията на партията.

От ПП допълват, че Националния съвет на партията е дал мандат на лидерите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговори с „Демократична България“, „Спаси София“ и всички други формации, които работят за просперираща, справедлива и европейска България, с цел потенциални обединения за следващите местни и национални избори в страната.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар