Кирил Петков

Продължаваме Промяната: Оставиха персонала в „Пирогов“ без пари за Великден!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредната тъпотия и безумие в държавата – персоналът в една от най-елитните ни и важни болници у нас – „Пирогов“, остана без заплати за великденските празници.

Освен, че няма да има бонуси или допълнителни възнаграждения, както на повечето нормални работни места в страната, медиците останаха без пукната пара за най-светлите празници!

Едва ли има институция в България, която да остави без заплати персонала си, на връх празниците, особено такива и в трудни времена, каквито са днешните! А там, в болничното заведение, се превеждат добри пари от държавата, но…

 

 

 

За сравнение – болница „Св. Марина“ във Варна, която изплати на медиците си финансовите параметри по две – бонус заплати за празниците! Хора разни, аршин – различен.

С тези си действия, шефът на „Пирогов“ – проф. Иван Поромански, още сгъстява облаците над главата си и затвърждава твърденията, че болницата под негово управление е в отчайващо финансово състояние.

Самите служители, разбира се, но малка част от тях, дори се осмелиха да пишат по проблематичната тема в социалните мрежи, макар и с риск да си създадат допълнително проблеми, тъй като не могат да стигнат до разговори с ръководството на „Пирогов“.

 

 

 

Според наша информация, просрочията на “Пирогов” са се увеличили с 4 млн. лв., а по средствата, осигурени от предишното ръководство, това на проф. Асен Балтов, няма никакво движение – договорите не са разплатени и се трупат лихви, за което спокойно може да бъде подведен директора под отговорност. За което настояват и служителите на елитната столична болница.

Плануваните ремонти на отделението по урология все още не са започнали, а това на централния операционен блок се забави с над 8 месеца, което е довело до отлив на пациенти.

Наскоро стана ясно, че са направени знакови уволнения в болницата – началници на отделения, зам.-директори. А според информация на Lupa.bg предстоят и още показни падания на глави.

Статистиката показва, че управлението в момента, което е от близо година, води до отлив на пациенти, намалява доверието към медиците и срива репутацията на една от най-големите спешни болници не само в София, а и на Балканите.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар