Протест Кирил и Асен

„Продължаваме промяната“ пак предлага Асен Василев за премиер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатът на ПП Георги Гвоздейков напуска парламента

Към момента евентуалната номинация за премиер на „Продължаваме промяната“ в кабинет, излъчен с третия мандат, остава Асен Василев. Това заявиха пред БНТ и bTV депутатите от ПП Росен Костурков и Радослав Рибарски. От обясненията на Костурков все пак се разбра, че промяна в позицията не е невъзможна.

Излизането от изпълнителната власт на Кирил Петков и Асен Василев бе настояване, поставено от „Има такъв народ“ за евентуална подкрепа на кабинет в рамките на настоящото Народно събрание. Не е ясно дали партията е преразгледала позицията си. Вчера депутатът от ИТН Любомир Каримански даде знак, че партията е смекчила позициите си по някои въпроси като например подкрепата на проекта за нов закон за КПКОНПИ. Приемането на новото законодателство и назначаването на Бойко Рашков начело на антикорупционната комисия се поставя от „Продължаваме промяната“ като условие за участие в правителство в този парламент.

Обтегнатите отношения с ИТН продължават да са проблем, като от коментарите не става ясно как ще се заобиколят. Росен Костурков от ПП отново разви тезата, че в партията разчитат на съвестта на отделни депутати. Костурков коментира, че няма как Гроздан Караджов да е регионален министър в нов кабинет. По адрес на червените линии с БСП, включително темата с доставките на газ от „Газпром“ Костурков заяви, че темата така или иначе е на дневен ред, защото има действащ договор и с него трябва да се вземе решение какво ще се прави.

Рокада

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Георги Гвоздейков напуска парламента, потвърди пред bTV Радослав Рибарски. Той допълни, че мотивите на Гвоздейков са лични  и допусна, че промяната е продиктувана от желание на Гвоздейков да  се развива в друга посока. Интересите му са в сферата на авиацията, обясни Рибарски. Гвоздейков е инженер по професия и бе избран за депутат от района на Сливен. 

Източник: segabg.com

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар