Парно Кирил Петков

Продължаваме промяната: 420 лева повече за парно през зимата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За парно през следващата зима повечето софиянци ще трябва да дадат с около 420 лв. повече спрямо миналия отоплителен сезон. Причина за това е предстоящото поскъпване на парното, което ще влезе в сила от 1 юли.

Топлофикациите в страната вече внесоха в КЕВР предложенията си за цените през следващия отоплителен сезон. Техните заявления предвиждат поскъпване на парното от 1 юли с между 29% и 332%. Но крайното решение точно с колко ще поскъпне парното ще бъде на КЕВР.

Най-малко повишение на цената от 29,08% е поискала “Топлофикация-София”. В момента цената на парното в столицата е 98,48 лв. за мегаватчас, а заявената цена от 1 юли е 127,12 лв. за мегаватчас.

Изравнителните сметки за парно за миналата зима още не са получени. Но за средно голям апартамент от 70 кв. метра в столицата се очаква с сметката за отопление за цялата зима да е около 1400 лв. Ако КЕВР одобри заявената от “Топлофикация-София” цена, отоплението на същия апартамент за следващата зима ще излезе около 1820 лв., или с 420 лв. повече.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар