Продължава да е бедствено положението в Разград. Пътищата в областта са затворени

Продължава да е бедствено положението в Разград. Пътищата в областта са затворени

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Разградско зимната обстановка остава усложнена. Затворени за движение са все още всички пътища в областта, съобщи за БТА дежурният в Областното пътно управление. По думите му въпреки предупрежденията водачи се опитали да пътуват през нощта и са закъсали по пътищата в областта.

Сутринта е получен сигнал за закъсал тежкотоварен автомобил край Цар Калоян. В неделя вечерта снегорин, почистващ пътя към Търговище също е аварирал, но вече е изтеглен от пътя. Към момента на терен работят над 20 снегопочистващи машини работят, добави дежурният в Областното пътно управление.

Населените места в седемте общини в областта без електричество са още много. Екипите на електроразпределителното дружество работят и поетапно отстраняват авариите, каза за БТА главният експерт в областната администрация Николай Атанасов. По думите му проблем остава и далекопроводът в посока Езерче, който още не е достигнат от аварийните екипи и не може да се отстрани повредата. Той добави, че поетапно се пропускат леки коли по пътните артерии в областта, като с предимство са линейките, както и автомобилите, снабдяващи магазините с хранителни продукти.

Днес е неучебен ден за училищата в седемте общини в областта. Заради обявеното бедствено положение там е възможно да не се учи и във вторник, но това ще се реши на заседанията на съответните кризисни щабове, уточниха от Регионалното управление на образованието.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар