Продължава информационната кампания за правата на българите на Острова след Брекзит – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Лондон, Великобритания, подновява своята информационна кампания за правата на българските граждани на Острова след Брекзит.

Следващите 2 от над 28 организирани събития за българската общност ще се проведат както следва:– от 12:30 часа на 28.09.2019 г. в град Ливърпул – адрес: St. John Bosco Arts College, Storrington Avenue, Liverpool, L11 9DQ.


– от 14:00 ч. на 29.09.2019 г. в гр. Манчестър – адрес: Cedar Mount Academy, Gordon Education Village, 50 Wembley Road, Manchester, M18 7DT.

Към момента през март и април са проведени срещи в градовете Лондон, Оксфорд, Крю, Ковънтри, Нюкасъл, Глазгоу, Екситър, Труро, Плимът. 

На 30 март 2019 г. официално стартира британската Схема за уседналост, по която българските граждани и членовете на техните семейства могат да подават заявления за получаване на Статут за уседналост и Временен статут на уседналост. 

Повече информация за Схемата за уседналост, както и за организиране на информационни дни в други градове, може да получите на адрес: [email protected]

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар