Продължава премахването на незаконни гаражни клетки върху общински терени в район „Надежда“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължава поетапното премахване на незаконни гаражни клетки върху общински терени в район „Надежда“, съобщават на своята Фейсбук страница от район „Надежда“ към Столичната община. От началото на годината са премахнати 60 незаконни гаражни клетки, които се намират на територията на ж. к. „Надежда“ 1.

От общината припомнят, че първите 15 незаконни клетки бяха премахнати от общински терени в ж.к. „Свобода“. Дейностите по премахване започнаха в края на 2021 г. Към днешна дата има издадени над 100 заповеди за премахване на незаконни гаражни клетки в район „Надежда“, за които законовата процедура е завършила.Процедурата се извършва в изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи по реда на чл. 225 от Закон за устройство на територията, издадени от главния архитект на Столична община Здравко Здравков. Принудителното премахване е последната мярка от процедурата по отстраняването на незаконните гаражи.


Първата стъпка е съставянето на констативни актове, въз основа на които се издава Заповед за доброволно премахване на гаражите. В случай, че съоръжението не бъде премахнато доброволно в този срок, се пристъпва към принудително отстраняване на съоръженията от Столична община. След премахването на незаконните обекти, територията се почиства от изпълнителя.

Премахването на незаконните гаражни клетки се осъществява със съвместните действия на район „Надежда“, Направление „Архитектура и градоустройство“ в Столична община, Столичен инспекторат, Столична дирекция на вътрешните работи – Второ районно управление и Центъра за градска мобилност, поделение „Паркиране и гаражи“, се посочва още в съобщението.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар