Производствената цена на iPhone 13 Pro е $570

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новият iPhone 13 Pro има производствена цена от $570, което е малко повече спрямо предшестващия го iPhone 12 Pro, показва доклад на сайта Tech Insights. Част от причините за поскъпването са изчисленията за цената на чипсета A15, вградената памет и дисплея. 

Въпреки по-високата цена за производството на iPhone 13 Pro, цената му към крайните клиенти всъщност не е била променена, поне в САЩ, като се запазва $999. На същата се предлагаше и iPhone 12 Pro. 

Според изчисленията iPhone 13 Pro струва на Apple $570, докато миналогодишният модел е бил $548. Конкурентният Galaxy S21+ на Samsung пък се оценява на $508. 

Смята се, че поскъпването идва от подобренията в камерата, за която се използват нови компоненти, за новия чипсет A15 Bionic, ProMotion дисплея със 120 Hz опресняване и по-голямата батерия. 

Разликата в цените на iPhone 12 Pro и iPhone 13 Pro обаче не е толкова съществена, колкото беше с предходното поколение. При iPhone 12 източникът припомня за 21% скок в цената за производство спрямо iPhone 11. А причината тогава до голяма степен е била въвеждането на 5G. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар