Прокарването на кабела, причинил трагедията – напълно незаконно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пред паметта на Людмил и пред близките му дължим много ясни отговори. Всички обстоятелства около този фатален инцидент трябва да бъдат разкрити. Да бъдат разкрити конкретните отговорници, чиито действия или бездействия доведоха до смъртта на едно невинно дете. Веднага след случая разпоредих проверка, която приключи.

Това заяви на брифинг по повод трагичната смърт на 16-годишния Людмил кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Конкретно за кабела, за който се смята, че е причина за трагедията, той води до един от обектите на територията на болницата. Този кабел е поставен напълно незаконно, но за обекта има сключен договор с ЧЕЗ за предоставяне на електрическа енергия”, заяви столичният градоначалник.

По думите й наистина има много въпроси към ЧЕЗ, защото договорът е сключен на базата на една хвърчаща бележка от 2011 г.

На базата на нея се сключва договор за присъединяване. В договора се казва, че, за да се подаде напрежение, следва да има няколко документа.

“Очаквам и вярвам, че проверката ще бъде направена бързо, за да бъдат установени конкретните виновници. Имаме подавано напрежение, но без да има никакви документи за въвеждане в експлоатация, т.е. напълно незаконен обект”, посочи още Фандъкова.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар