Проклятиeто в семейството на Елвис Пресли – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лиса-Мари Пресли, дъщерята на Краля на рока Елвис Пресли, почина внезапно на 54-годишна възраст вчера през нощ. И стана поредната жертва на това, което светски хроникьори наричат „Проклятието на Елвис“ – ранната смърт.

Лиса е поредната от семейството, която си тръгва без време. Преди това рано умира баща ѝ Елвис, а преди него и майка му. Причината обаче не е рок енд рола и свързаният с него живот.Елвис Пресли не е злоупотребявал с наркотици в типичния за звездите смисъл на думата, а е приемал лекарства, за да се справи с редица вродени заболявания, бе разкрито в книгата „Елвис: Предопределен да умре млад“.


Здравословните проблеми на певеца, които често са обяснявани с последиците от пристрастяване към наркотици, може да са наследени от бабата и дядото на Пресли по майчина линия. Оказва се, че те са били първи братовчеди. Трима чичовци в семейството на майката на Елвис са починали млади, пише Гардиън.

Историчката Сали Хьодел, която е и автор на книгата, твърди, че не е случайно това, че майката на Елвис умира на 46 години, а той на 42 г.

„Те са имали сходен четиригодишен период на влошаващо се здраве и това е интересно, защото тя не е приемала същите лекарства, които е приемал и той“, казва Хьодел.

Пресли е страдал от девет заболявания, пет, от които са били налице още от раждането. В книгата си Хьодел се опитва да придаде „човешки образ“ на певеца, който е възприеман като митична фигура в пика на славата си.

„На Елвис се гледа като на нещо повече от човек. Образът му е сведен до рокендрол звезда, която е умряла в банята си от свръхдоза“, казва Хьодел.

„Елвис беше болен човек, който криеше много от слабостите си, за да пълни концертните зали и да издържа семейството си. Виждайки недостатъците и здравословните му проблеми, може би отново ще започнем да го виждаме като човек“, пише авторката на книгата „Елвис: Предопределен да умре млад“.

Авторката смята, че биографиите на Елвис досега са изкривили образа му и е време това да се промени. Според нея певецът е променил света в културно отношение и трябва да бъде третиран като историческа личност.

Сред заболяванията на Пресли, приписвани на гените му, са дефицит на алфа-1-антитрипсин, който атакува белите дробове и черния дроб, проблеми с дебелото черво, имунен дефицит и безсъние през целия живот, пише „24 часа“.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар