Прокоба от Мика Зайкова: Чака ни 40% инфлация!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Случиха се най-неприятните неща, инфлацията хвърчи нагоре.“ За това предупреди икономистът и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова пред БНТ, въпреки че всички българи отдавна са го усетили по джоба си. Действията на правителството продължават да бъдат проинфлационни, твърди експертът-ветеран.

„Няма как да не кажа каквото ние сами си направим, Господ не може да ни го направи. В Плана пишело неща, които много притеснили Зайкова – до 30 септември 2024 г. ще трябва да минат дружествата, които произвеждат електроенергия от въглища, ще трябва да минат и приспособят към пазарните условия, ако ги има. До 2024 г. може и да ги няма ТЕЦ-овете“, предупреди Зайкова.

Тя посочи, че даването на пари е проинфлационен фактор. Ако се вдигнат цените на тока за домакинствата, нещата ще станат неуправляеми, предупреди Зайкова.

Във връзка с напрежението в коалицията за нов управител на БНБ, Зайкова е възмутена, че се постъпва така лошо с кандидата на ИТН Любомир Каримански, който е добър за Световната банка, но не е добър за нас. „Много ми се искаше аз да препитам кандидатите, но не можах“, пошегува се Зайкова.

Тя коментира и позицията на депутатката от ИТН Виктория Василева, която написа пост във фейсбук, който завърши с думите: „Кого лъжете, бе!!! Мишоци…“

„Моля ви, недейте да обиждате мишоците“, изцепи се в типично свой стил бившата шефка на НС.

Заместник-председателят на БТПП Красимир Дачев добави, че има много нахвърлени антиинфлационни мерки. Всички други, които се хвърлят в обществото, нито са обсъждани в коалицията, нито нищо, разкритикува Дачев. В производството на всички стоки и услуги инфлацията наближава 40% и кой ще я спре, докато стигне до потребителите?, запита Дачев. Той настоя за дългосрочни договори за ток.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар