Прокуратурата: Арестите на Павлова, Нанков и Аврамова не са невъзможни! Работим по доказателствата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От прокуратурата, загатнаха, че може да има и още арести, като арестуваните може да са Лиляна Павлова, Николай Нанков и Петя Аврамова.

Ето какви доказателства има събрани до момента:

На язовир “Студена” се прави ремонт от 2016 година, негов Възложител е МРРБ, по това време с министър Лиляна Павлова.

Цената за ремонта е 32 млн. лв. Самата Лиляна Павлова с гордост съобщава, че ремонтът ще се прави по-най-добрата технология – с водолази, без да се източва водата от язовира, без да се нарушава водоподаването към Перник и без да се влошава качеството на водата.

Финансирането е със заем от Световната банка! Случайно през юни 2018 г. започва контролираното му източване, което е обяснено с обилните дъждове но продължава цяла година! Източването е документирано както в документите на ВИК Перник, така и в министерствата.

Министър на регионалното развитие тогава е Николай Нанков. Така ремонтът не е правен по скъпия начин с водолази, а язовирът е полуизточен, за да си го прави компанията по най-лесния начин – на сухо.

Данни за нивото на язовира в периода на ремонта го потвърждават.За първи път в историята на язовира през юни 2019 година обемът му не надвишава 13 млн. куб. м. Точно по това време текат ремонтните работи по стената.

loading…

Цялата статистика се събира и предава единствено от шефа на ВИК-Перник Иван Витанов Герб, който е кумец на бившия кмет на град Перник Вяра Церовска Герб.

Никой нагоре по веригата не проверява данните му или по-точно не иска да ги проверява, защото всички са наясно, че МРРБ са принципала на ремонта, там вече министър е Петя Аврамова.

Възможно е още през юни 2019 г. язовирът да не е бил с 13 млн. куб. м., а с много по-малко. Но източването на язовира е съгласувано с Лиляна Павлова и Бойко Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар