Прокуратурата дреме за пребития от мутри на ГЕРБ кмет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата появява странна инертност по скандалния случай със зверски пребития от мутри на ГЕРБ кмет на с. Белгун.

Разследването за побоя над кмета на добричкото село Благомир Станев продължава и вече повече от 3 месеца няма привлечени към наказателна отговорност. Това съобщи за „Сега“ говорителят на Окръжната прокуратура в Добрич Милена Любенова.

Станев потвърди, че въпреки изминалото време все още няма развитие по случая. Доколкото е запознат са извършени експертизи. Той каза още, че не е получавал заплахи преди изборите за 46-то Народно събрание на 11 юли. Справка в протокола на секционната избирателна комисия в Белгун показа, че в селото са гласували 39 души за ГЕРБ, 25 за БСП, „Има такъв народ“ получава 11 гласа, а ДПС едва 6.

Физическото насилие спрямо Станев бе упражнено във вечерта на предишните избори за нов парламент на 4 април. В своята жалба до прокуратурата кметът на селото разказва, че на 5 април в 3:30 ч. сутринта се почукало на входната врата на жилището му в с. Белгун. Двама души му казали, че кметицата на Каварна го чака в офиса на ГЕРБ. Там обаче бил посрещнат от председателя на каварненския Общински съвет Йордан Стоянов, от техническия секретар на ГЕРБ, както и от бизнесмена Илиян Събев.

„Посрещна ме с думите: „Ела тук, сине майчин, ти за ДПС ли работиш?“ Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматичен нож от джоба си и започна да ми реже екипа“, казва кметът на с. Белгун по адрес на Събев. По негови думи останалите присъстващи са наблюдавали, а председателят на ОбС Стоянов е снимал с телефона си. Станев не се съпротивлявал, тъй като в града се говорело, че Илиян Събев има минало, свързано с бивши групировки. После го накарали да подпише отказ от членството си в ГЕРБ.

Пред „Сега“ Йордан Стоянов категорично отрече да е присъствал на такава случка. Според него това е провокация, защото до 4 април ГЕРБ не са печелили избори в Каварна. Той не отрече, че се познава с бизнесмена Илиян Събев, който „работи в туристическия бранш“ и отхвърли възможността същият да е участвал в побоя.

Случаят предизвика реакция от страна на част от членовете на Общинския съвет в Каварна, които поискаха отстраняването от поста председател на Стоянов. След тайно гласуване обаче той успя да запази позицията си. Все пак общинарите приеха декларация в подкрепа на бития Благомир Станев. „Всеки български гражданин има право на свободно волеизявление, на лична доброволна преценка и решение за кого да даде своя глас по време на избори, без това да застрашава неговата личност“, се казва в декларацията. С нея се възразява срещу „омразата, гаврата с човешкото достойнство, насилието и нетърпимостта сред хората и сурово се осъжда нападението срещу избрания кмет на с. Белгун“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар