Прокуратурата започва разследване на българското оръжие в Сирия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата в Горна Оряховица се е самосезирала и започва проверки във връзка с информацията за намерено българско оръжие при бунтовниците в Сирия. Разследването започва във връзка с публикация във вестник „Труд“ на 12 декември, в която се твърди, че в един от складовете в Алепо са намерени сандъци с боеприпаси, както и документи, според които оръжията са производство на ВМЗ-Сопот, а износител е фирма „Аркус“ от Лясковец. Именно от там ще започне разследването, предаде КРОСС.

Първоначално проверката ще бъде направена по линия на общия надзор за законност. Прокуратурата и полицията в момента установяват дали дейността на дружеството отговаря на лиценза, с който то разполага за производство и търговия с боеприпаси. Вече са иззети справки и документи от военното предприятие. Предвижда се да бъде изискана и пълна информация от Министерството на отбраната.

„Към момента няма констатирано нарушение. Ако в хода на проверката бъдат открити данни за извършено престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство“, коментираха лаконично от Районната прокуратура в Горна Оряховица.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар