Прокуратурата започна проверка по сигнала на министър Кацаров за детската болница

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Специализираната прокуратура е започнала проверка по сигнала на служебния здравен министър Стойчо Кацаров за изграждането на детска болница, става ясно от нейно съобщение.


 Кацаров даде на прокурор Борисов и двама здравни министри за детската болница

От обвинението посочват, че го оповестяват във връзка с журналистическия интерес след изнесеното от служебния министър за закононарушения по договора за изграждането на национална детска болница.

По-рано днес Стойчо Кацаров се яви на изслушване пред депутатите и обяви, че е изпратил материали на Спецпрокуратурата с искане за проверка на данни за извършено престъпление. На прокурор от страна на МЗ са дадени бившият премиер Бойко Борисов, бившите двама здравни министри на ГЕРБ и длъжностни лица от създаденото за целта държавно дружество. То е предоставило авансово над 9 млн. лв. на компанията, изпълнител на реконструкцията на стария строеж. Кацаров обеща и уволнения на борда на директорите и увери, че парите ще бъдат възстановени.

Сигналът на д-р Стойчо Кацаров е получен по компетентност в Специализираната прокуратура и незабавно е разпределен на случаен принцип на прокурор, отговарят оттам.

На основание на чл. 145 от Закона за съдебната власт наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на комплексна проверка от страна на органите на АДФИ и КПКОНПИ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар