Прокуратурата обвини 42-годишен, посегнал на дарения за сираци

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на 42-годишен мъж за кражбата на кутия с дарения в столично заведение посред бял ден. Той е откраднал 1050 лева от дарените пари в столична бирария на 11 август т.г. по време на интервю за работа. Парите са били предназначени за дом за сираци в град Роман.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателство и е установено, че деянието е извършено от В.Б., като предвид високата обществена опасност на деянието наблюдаващият прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

За кражбата съобщи собственичката в края на миналата седмица, като разказа по БНТ, че мъжът е дошъл на интервю за работа. След това ловко се промъкнал зад бара и задигнал парите от кутията за дарения. Това се случило в момента, в който работодателката е трябвало за малко да отиде в офиса си и да го остави за няколко минути сам.

Кремена Кузманова е убедена, че този човек е дошъл не да си търси работа, а да краде. Тя е пуснала веднага жалбата до полицията. 

Собственичката разказа още, че на другия ден е получила обаждане от крадеца, който ѝ обяснил, че е взел парите, за да ги занесе на друго сираче.

“Предложи ми, ако го изчакам до понеделник и оттегля жалбата, да ми донесе 5000 лв. В този момент, аз прекратих контакта с него, защото не искам някой друг да бъде ограбен с 5000 лв.”, разказа Кузманова тогава.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар