Прокуратурата: Образувани са 24 досъдебни производства, свързани с купуване на гласове

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От прокуратурата съобщиха, че са образувани 24 досъдебни производства за предлагане на имотна облага с цел склоняване да се упражни избирателното право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.

По постъпили сигнали от граждани, ДАНС и МВР са образували и над 200 преписки, съобщи БНТ. Наблюдаващите прокурори са възложили на полицията да извършат проверки за изясняване на твърденията в сигналите.

От МВР пък отчетоха, че от началото на месеца до вчера са извършени инспекции на над 2000 места, за които е имало информация, че в тях се извършва купуване и продаване на гласове.

Проверени са близо 7000 лица от криминалния контингент. Установени са 644 лица, които са се утвърдили като местни лидери на групи, влияещи на изборния процес. Близо 700 са задържаните за срок до 24 часа.

“В прокуратурите на територията на страната към 10.00 часа на 06 юли 2021 година са образувани 222 преписки по постъпили сигнали от граждани, ДАНС и органите на МВР, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите. Образувани са общо 24 досъдебни производства – за предлагане на имотна облага с цел склоняване да се упражни избирателното право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.”

“За периода от 1 до 5 юли включително са извършени инспекции на общо 2 173 места, за които е имало информация, че в тях се извършва купуване и продаване на гласове, проверени са 6 691 лица от активния криминален контингент. Установени са общо 644 лица, които са се утвърдили като местни лидери на групи, влияещи на изборния процес. За срок до 24 часа са задържани 669 лица.”

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕДСРОЧНИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да анализират първите официални данни от екзитполовете, реакциите на партийните лидери и политическото бъдеще на страната, от 19 до 21 часа на 11 юли в извънредното издание на видео подкаста “Директно в новините” гостуват социологът Васил Тончев, политолозите Тончо Краевски и Иван-Асен Иванов, журналистите Светослав Метанов, Елица Николова и Даниел Ненчев.

Гледайте извънредното издание на “Директно в новините”:

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар