Прокуратурата погна Стоян Пасев за продажбата на имоти в Морската градина на Варна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Върховната административна прокуратура (ВАП) е образувала преписка по информация в медиите за извършена продажба на „нови 6 декара земя в местността „Салтанат“, които представляват част от Морската градина в гр. Варна. Твърди се, че сделката е извършена през миналото лято от областния управител на област Варна Стоян Пасев (ГЕРБ), а купувач е търговско дружество и така тази земя e попаднала в „частни ръце“.

В изпълнение на конституционно установените си правомощия да следи за спазване на законността (чл.127 от Конституцията), съблюдавайки държавния и обществен интерес Върховна административна прокуратура е ангажирала Окръжна прокуратура – Варна, за предприемане на действия по реда на надзора за законност – извършване на проверка, при която да се преценят законосъобразността на действията и административните актове на областния управител.

При осъществяването на проверката по този ред следва да се предприемат всички предписани от нормативните актове мерки, с цел защита на държавния и обществения интерес, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

В случай на констатиране на закононарушения или незаконосъобразни административни актове, ще се прецени налице ли са основания за предприемане на други действия по реда на надзора за законност.

Ако в хода на работата бъдат установени данни за престъпление, ще се сезира компетентната структура на прокуратурата.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар