Прокуратурата поиска действия от няколко министерства срещу строителството на плажове

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чрез Върховна административна прокуратура (ВАП), Окръжна прокуратура – Бургас сезира Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Министерство на туризма (МТ) да предприемат необходимите действия във връзка с констатираното нерегламентирано строителство на плажовете “Смокиня-Север” и “Каваци-Юг”. Това съобщиха от пресцентъра на Върховната административна прокуратура.

На 12 април 2021 г. Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира след публикации в медиите, касаещи разораване на пясъчна ивица на плаж “Смокиня”, общ. Созопол.

По реда на надзора за законност бяха възложени проверки на компетентните органи да предприемат контролиращи мерки за спазване на ЗУЧК, ЗБР, ЗООС, ЗЗТ, ЗУТ и съответните подзаконови нормативни актове, както и във връзка с нуждата от предотвратяването на нарушения и опазване на обектите за защита, предмет на опазване на защитените територии.

По време на проверките бяха констатирани административни нарушение, наложени бяха санкции и бе образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.278в от НК.

Информацията за предприетите действия, с които са ангажирани трите министерства, трябва да се обобщи в доклад и да се изпрати на Върховната административна прокуратура и Окръжната прокуратура в Бургас до 23 юли тази година.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар