Прокуратурата поиска 12 години затвор при строг режим за Йоан Матев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата поиска 12 години затвор при строг режим за Йоан Матев – подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. Обвинението позова искането си на множество свидетелски показания и експертизи, които според тях сочат, че той е истинският извършител на убийството. Днес бяха финалните пледоарии на прокурорите и адвокатите по делото.

Йоан Матев може да получи присъда от 5 до 12 години затвор, тъй като е бил непълнолетен, когато е било извършено престъплението, за което е обвинен.

Подсъдимият днес каза пред съда, че е невинен. Според адвоката му Ина Лулчева по делото, освен че няма преки, няма и категорични косвени доказателства за това, че Матев е убил Игнатов.

Защитникът постави под въпрос открития в близост до престъплението нож, като отбеляза, че той е намерен повече от година по-късно, в канавка, която е на около 10 метра от местопрестъплението, след като преди това МВР са правили обстоятелствени огледи и не са открили нищо. И допълни, че има противоречиви показания на брата на Матев – Марсел, дали това е или не е ножът на Йоан. Матев днес каза, че върху брат му Марсел е бил оказан психологически и физически натиск от полицията да каже, че той е извършител и че си е признал пред него какво е направил. Братът на подсъдимия се възползва от правото си да не свидетелства по делото.

Според Лулчева няма и доказателства, че тичащият човек, заснет от охранителна камера е Йоан Матев, като отбеляза, че някои свидетели са го оприличили на него, но това не означава, че е той.

Адвокатът на родителите на Георги Игнатов поиска най-тежката присъда за Матев и обезщетение от 400 хил. лв.

Софийският градски съд ще даде право на последна дума на 12 март на Йоан Матев. Възможно е и тогава съдът да произнесе присъда по делото, която след това ще може да се обжалва или протестира на втора инстанция.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар