Прокуратурата пусна ужасяващ разказ за убийството в Галиче

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съобщениено е посветено единствено на това, че е поискана мярка за неотклонение “задържане под стража” на 17-годишния младеж, признал за престъплението.

Прокуратурата пусна ужасяващ разказ за убийството в Галиче и то в официално съобщение, посветено единствено на това, че е поискана мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 17-годишния младеж, признал за престъплението.

В опит да обяснят какво и колко много са работили и установили, от държавното обвинение на практика са написали буквално къс криминален разказ с хорор мотиви.

Ето какво пишат и разказват прокурорите за убийството под кодовото „около 1 ч. през нощта, в дом на ул. „Извън регулация“ в с. Галиче, обвиняемият умишлено умъртвил осемнадесетгодишната А.Р.“ : „Установено е, че пострадалата А.Р. живеела сама в дома на баща си в същото село, който от пет години работи в чужбина. Обикновено преспивала вкъщи или в дома на чичо си. Около 22 ч. на 10.01.2020 г. момичето разговаряло с баща си, след което останало в дома си.

Във въпросната вечер обвиняемият А.О. бил в дома на баба си на ул. „Огоста“ в с. Галиче, където живее. Около 1 ч. излязъл навън, като минавайки покрай дома на Р., забелязал, че прозорецът на стаята й свети. Решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал.

О. минал през отворената порта в двора на имота, намерил стол, който използвал, за да погледне през прозореца. Виждайки, че Р. сама и спи се насочил към входната врата на къщата. След като установил, че тя е заключена, проникнал през прозорец на мазето. Забелязал там метална пръчка, която взел, за да сплаши момичето. Твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, тъй като идвал преди години с компания да гледа сериал.

Когато А.О. влязъл в стаята на А.Р., тя спяла на леглото си. Събудил я и й предложил да осъществят полов акт. Момичето се възпротивило и започнало да вика, а обвиняемият я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил полов акт с нея. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се. Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото на момичето.

Обвиняемият видял мокри кърпи, които използвал, за да избърше ръцете и ножа. Забелязал портмонето на пострадалата, проверил го и го взел със себе си заедно с увития в мокри кърпи нож.

А.О. напуснал местопрестъплението по същия път, по който бил дошъл, като по пътя към дома си изхвърлил ножа. След като се прибрал вкъщи, преброил откраднатите пари – 250 лева, а портмонето пуснал в кладенеца на двора.

На сутринта обвиняемият отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в гр. Бяла Слатина.

Същия ден следобед бил намерен в дома на баба си от органите на МВР и след проведен разпит, признал авторството на деянието.“

Прокурорите посочват и, че предявеното на А.О. обвинение било подкрепено от събраните към момента доказателства – разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие, за обиск, претърсване и изземване, проведен следствен експеримент, изготвена ДНК експертиза и съдебно-медицинска експертиза на труп, както и от обясненията на самия обвиняем. Посочва се и, че О. е осъждан два пъти.

През м. септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда. Воденото от ОП – Враца наказателно производство срещу извършителя на умишленото убийство в с. Галиче е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар