Прокуратурата се самосезира след твърденията за заплахи срещу Ицо Хазарта и Рашков – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокуратурата се самосезира след твърденията за заплахи срещу Ицо Хазарта и Рашков

Стоп кадър, НОВА

Софийска районна прокуратура ще проверява твърденията на депутата от „Продължаваме промяната“ Христо Петров (по-известен като Ицо Хазарта) и на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за заплахи срещу тях.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая, се посочва в съобщение на държавното обвинение, в което се казва също, че прокуратурата се е самосезирала по случая. Изпратени са писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

След събиране на информацията по случая наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. Ако те са достатъчно, ще бъде образувано досъдебно производство.

В понеделник в първото си изказване от парламентарната трибуна Христо Петров обяви, че е получил заплахи заради подкрепата си за проекта на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“. Той съобщи и че тази заплаха само е успяла да го мотивира наистина да се кандидатира за народен представител.

„Аз съм човек, който също изпитва страх, но веднъж Асен Василев ми каза: „Нормално е да те е страх, но има неща, които са по-важни от страха“, завърши Христо Петров.

По-късно в понеделник в кулоарите на парламента вътрешният министър Бойко Рашков също каза, че са му отправяни заплахи. На журналистически въпрос дали знае за заплахите срещу Ицо Хазарта Рашков каза, че няма представа и че срещу него също имало заплахи, а след това насочи журналистическите въпроси по темата към ГЕРБ.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар