Прокурорката, отказала да се преследват полицаите-биячи, била секретарка на „Братиньо“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Прокурор Вероника Трифонова, отказала да образува наказателно преследване срещу полицаите- биячи от колоните зад МС, е била секретарка на бившия главен прокурор Борис Велчев. Това съобщиха за Фрог нюз източници от съдебната палата.

Днес по време на дебатите в парламента за полицейското насилие стана ясно, че Трифонова е една от одобрените европейски прокурори. Твърди се, че в магистратските среди се знаело за близките отношения между Трифонова и Велчев.  Според източниците ни, докато дамата обслужвала административно кабинета на Велчев, тя завършила право. През миналата година името на Велчев бе замесено в голям скандал, след като на бял свят излезе таен запис.

От него стана ясно, че мъж, чийто глас наподобява този на тогавашния премиер Бойко Борисов води близък разговор с Борис Велчев в качеството му вече на конституционен съдия. Там Борисов се обръща към Велчев свойски, наричайки го „Братиньо“.  Твърди се, че за голям „покровител“ на Вероника Трифонова се считал също така покойният вече зам.-главен прокурор  и член на ВСС Камен Ситнилски. Той се спомина през 2016 г. след серия от скандали.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар