Прокурор Кирилова: Свидетели казват, че Ивайла Бакалова сама е потърсила Мартин Божанов за помощ – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Прокурор Кирилова: Свидетели казват, че Ивайла Бакалова сама е потърсила Мартин Божанов за помощ

стоп кадър/НОВА

Двама явни свидетели в понеделник при разпит разказаха, че Ивайла Бакалова сама е потърсила Мартин Божанов – Нотариуса, за да иска помощ. Разговорът е проведен през чужд телефон. Контактът е станал чрез Емил Писков, който им е вършил юридически услуги. Той не е искал да прави това и нарочно е казал висок хонорар. Това заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова преди заседанието в комисията за Нотариуса.

“Комисията за Мартин Божанов – Нотариуса се сформира след излъчване на Антиконрупционния фонд за една трагедия и натиск, който е упражняван срещу Ивайла Бакалова, с оглед задържането на нейния съпруг”, посочи още прокурорът. И съобщи, че “Мис България 2001” ще бъде извикана отново на разпит.

Припомняме, че Илиана Кирилова беше поканена на изслушване за втори път пред депутатите. Предния път тя отказа да се яви с мотив, че делата били следствена тайна. Пред народните представители се очаква да говори и апелативният прокурор на София.

Малко след започването на заседанието избухна скандал в комисията. По искане на депутата от ДПС Хамид Хамид се направи втора проверка на кворума. Установи се, че осем народни представители присъстват. Според председателя на комисията Никола Минчев няма пречка да се проведе обсъждане, но не и гласуване.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар