Променил ли се е подходът в търсене на нова работа?

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В желанието ни да разберем дали и какво се е променило в процеса на търсене на ново работно място, се обърнахме към вас, читателите на Dir.bg .


Как обичайно търсите нова работа?

Резултатите от вашето гласуване показват, че традиционните канали продължават да са обичайното място за търсене на ново кариерно предизвикателство, дори във времената на “новото нормално” ежедневие.

Близо 71% от анкетираните са посочили опцията “Проверявам за свободни позиции в специализираните сайтове”.

Все по-голяма скорост обаче набират и не толкова традиционните подходи като заедно те заемат не малкия дял от 29% от гласовете. Почти по равно, малко повече от 17% от гласувалите се обединяват около две коренно различни опции от общоприетия модел на търсене:

  • създавам контактна мрежа с подходящи хора – 8,83%
  • научавам от приятели8,39%

7.06% е делът и на хората, които се опитват да открият тотално различен подход в търсенето на нова работа.

Близо 5% споделят, че търсят свободни позиции директно на сайтовете на компаниите, което показва желанието им да работят в точно определена и избрана от тях компания.

В новата ни заобикаляща реалност обичайното работно място само по себе си също претърпя сериозни промени и компаниите и служителите имат сложни за решаване ребуси. В създалата се ситуация за преодоляване на проблемите има нужда от все повече взаимност и разбиране и от двете страни. Твърде вероятно този процес на ново напасване по оста компания – служител ще роди качество и по-ясни критерии за успешно свършена работа.

Очевидно предизвикателството “Търсене на нова работа” винаги ще бъде огромно за всеки един от нас. Важното е да бъдем реалисти и добре да преценим къде то се припокрива най-ясно с нашите възможности.

Следете и останалите ни анкети, в които заедно ще търсим отговор на любопитни въпроси, които повдига работното ни ежедневие.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар