Промените, позволяващи гласуване на карантинирани и хоспитализирани, вече са в парламента – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ и Обединени патриоти внесоха предложения за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредно положение, които да гарантират правото на вот на хората под карантина, предаде репортер на БГНЕС.

Коалиционните партньори предлагат Централната избирателна комисия (ЦИК) да изработи правила, по които лицата под карантина или в лечебно заведение да могат да гласуват. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова каза, че така ще се гарантира активно гражданско участие. Всички останали предизвикателства, според нея, ще бъдат решени в рамките на действащия Изборен кодекс.

ЦИК да гарантира здравна сигурност, като осигури предпазни средства на членовете на комисиите и на гласуващите, каза Дариткова и добави, че за да има максимална прозрачност, управляващото мнозинство предлага мерките да се съгласуват с НОЩ и с щаба по ваксинацията.

Обединени патриоти подкрепят законопроекта. Искрен Веселин уточни, че ще се гарантира и правото на вот на хората с изтекли лично документи в чужбина, които не могат да ги подменят. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар