Променят движението на

Променят движението на “Дунав мост” при Русе заради ремонт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заради авариен ремонт на настилката на Дунав мост при Русе организацията на движение по съоръжението ще бъде променена от 11 до 15 юни тази година, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ). 

Ремонт затваря за 2 години едното платно на

За изкърпването ѝ поетапно ще бъдат затваряни малки участъци, по които ще се извършва ремонт, като трафикът ще се пренасочва в свободната лента.

Трафикът ще се регулира от пътни знаци и сигналисти, като през нощта няма да има ограничения за преминаване през съоръжението.

От АПИ обясняват, че аварийното изкърпване на настилката е необходимо, за да се гарантира безопасно пътуване през съоръжението.

“Този ремонт, който правим в момента, е предшестващ на основния ремонт на моста, който предстои да започне от началото на юли. В момента това, което правим е да подменим най-повърхностния слой от асфалта, така че да можем да гарантираме добрите експлоатационни качества на съоръжението по време на основния ремонт”, обясни пред БНТ инж. Стамен Савов – директор на Областно пътно управление – Русе.

Дейностите ще спомогнат и да не се ограничава напълно трафика по време на предстоящия основен ремонт на моста, който ще продължи две години. Строителните дейности ще се изпълняват без спиране на движението, а трафикът ще се регулира със светофар.

Ще се работи ежедневно по 10-12 часа на ден през светлата част от денонощието. Работният процес ще се организира и извършва поетапно на участъци, така че превозните средства да преминават двупосочно в платното, в което не се изпълняват строителни работи.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар