Настимир

Промяната: Властимир пръв на евтината манджа в парламента – яде по 4 пъти

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев е безапелационният шампион в дисциплината „най-голям чревоугодник“ в 49-ото Народно събрание, установи неофициално проучване на парламентарни репортери. Според техните наблюдения народният представител се храни средно по 4 пъти на ден във ведомствения депутатски бюфет, отдавна прочул се с рекордно ниските и субсидирани от данъкоплатците цени.

Закръгленият Настимир се наби в очите на журналистите като човек, който е свикнал да угажда на небцето и корема си още преди 2 години, когато в обедно време сгъна за има-няма 30 минути шопска салата, мусака, пилешка пържола, 5 филии препечен хляб и торта „Рафаело“, полети обилно с голяма бутилка минерална вода, изпита до дъно, пише „Уикенд“.

На старта на есенната сесия на 49-ото Народно събрание Настимир Ананиев отново привлече погледи, след като противно на килограмите си съумя чевръсто да се озове пръв на депутатската опашка за евтин обяд в парламентарния бюфет, носещ засуканото наименование отдел „Хранителен комплекс“.

Парламентарни репортери разказват, че Настимир има трайния навик да обсажда бюфета на Народното събрание още от ранни зори, за да закуси обилно за под 10 лева. Като опитен лакомник, овладял до съвършенство тънкостите на софраджийството, Ананиев се появява пред парламентарната лавка в 8,15 ч. сутринта, буквално секунди след като бюфета е отворил врати за ранобудните и гладни народни представители.

„Настимир знае, че бюфета не отваря точно в 8 сутринта, а около 8,10 ч. и затова дава няколко минути толеранс – точно в 8,15 излиза първата и последна дневна партида от 12-15 сандвича със сирене „Филаделфия“ и сьомга, които са любими на всички депутати, но малцина се дореждат до тях. Настимир винаги съумява да ги опита, купува по три или четири, като винаги се оправдава, че „нося за колегите горе“, разказва очевидец на смайващия апетит на депутата от ПП-ДБ.

Около 10 ч. сутринта Настимир Ананиев е готов за втори тур в парламентарния бюфет. Тогава депутатът се спира или на кроасани със сирене, или на баничка, или пък на запечени филии с кашкавал и шунка, като независимо от избора си задължително изпива по два фреша – един от портокал и един от ябълка с морков.

Около 12,30 ч., когато обикновено е обедната почивка на депутатите, Настимир Ананиев се появява тържествено в столовата на парламента за най-обилното си дневно хранене. Наблюдатели свидетелстват, че овалният депутат със завидна ловкост съумява да побере 5 чинии в таблата си – задача, която би затруднила дори професионален келнер или участник в „Мастършеф”.

Около 15,30 ч., малко преди отдел „Хранителен комплекс“ да затвори, Настимир Ананиев се появява за последно, за да си напазарува евтина и субсидирана от данъкоплатците храна за вкъщи. „Тогава не е претенциозен – купува това, което е останало“, признава служителка на столовата в Народното събрание. След като си напазарува за вкъщи и грижливо постави кутиите с опакована храна в раницата си, Настимир се отправя към лавката, за да си вземе нещо сладко за следобедна закуска.

Неутолимият глад на Настимир Ананиев е повод за шеги дори от страна на съпартийците му, които понякога пращат в чат-групата на ПП-ДБ приятелски колажи на хранещия се свой колега. Депутатът от Бургас Константин Бачийски пък разказва на всеослушание любопитна история за своя приятел Настимир.

Миналото лято Ананиев трябвало да му гостува в Бургас, като му се обадил, че тръгва от София в 10 ч. сутринта. Бачийски звъннал да го провери в 12, а Настимир му съобщил, че обядва в Пазарджик и че след малко продължава. Около 14 ч. при поредно позвъняване Бачийски открил Настимир Ананиев на тежка софра в Стара Загора – трябвало да се види със свой приятел, седнали да хапнат.

В 16,30 ч. Ананиев все пак стигнал до Бургас, но помолил своя приятел да дойде при него в ресторант „Док 5“ на пристанището. „Докато стигне от София до Бургас, Настимир спира три пъти да се храни“, шегува се по този повод Константин Бачийски.

Депутатите от други парламентарни групи също са взели на подбив завидния апетит на Настимир Ананиев и даже си правят солени шеги с него дори в пленарна зала.

Особено мръснишки подхождал Радостин Василев, който на висок глас разнасял фалшивия слух, така, че да стигне до ушите на Настимир, че в парламентарни бюфет отново са пуснали ореховки. Любимите сладки на Ананиев, с които той, а и повечето депутати, замезваха в следобедно време, бяха спрени от продажба преди около година и хвърлиха в дълбока печал почти цялото Народно събрание.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар