Промяната Продължава

Промяната е позор!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мирослав Тенев

Фейсбук

Промяната е позор!

Ако не следите какво правят провалените случайно попаднали във властта аматьори с купени харвардски дипломи на изпроводяк, ще ви резюмирам накратко някои знакови техни действия, които са опасно вредни за държавата:

1/. Министерският съвет в оставка одобри искане за установяване на противоконституционност на разпоредбата на §22 от Преходните и заключителните разпоредби на ЗИД на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. , обнародван в ДВ, бр. 52 от 05.07.2022г., с който се ограничава възможността  Министерският съвет в оставка да приема устройствени правилници на органите на изпълнителна власт, т. е. да уволнява и назначава на изпроводяк!

2./ Въпреки забраната, за което споменах в т.1/ правителството в оставка създаде Институт за стратегически анализи и прогнози към министъра на финансите, нещо като стратегическият институт със шеф агент Майстора, който създаде Румен Радев, т.е. Асен кадрува тежко на изпроводяк и отново в разрез със закона… И нямаше да засягам темата, ако последиците от това кадруване не бяха пагубни за България…

Ето малко факти:

Нарушението се случва по инициатива на правосъдния министър, в изпълнение на коалиционните искания на Демократична България и ще даде повече власт именно на „техния“ правосъден министър, който тотално се провали с фиксацията си Иван Гешев, да разпределя пари, чрез възлагането на поръчки. С промяната в устройствения правилник на Министерство на финансите свързано се промени и този на Министерството на правосъдието, забележете в нарушение на Закона за бюджета, в чиято последна актуализация Народното събрание забрани на правителството в оставка да променя устройствени правилници на министерства до 31 август тази година!

С промяна в Устройствения правилник на МФ се закрива Дирекция „Съдебна защита“, която организира държавното представителство по търговски и инвестиционни дела срещу България в международни арбитражни съдилища и възлага на чуждестранни правни фирми реалното представителство на държавата. Важно е да бъде отчетено, че до момента, вече повече от 10 години, България няма загубено дело, а канторите, с които се работи, са с успеваемост в представителството от 81% и 72% (спечелени дела). Тук освен закона се нарушава един основен управленски принцип, че ако нещо работи добре, то не се пипа!

Толкова ли нямаше какво да подобрят в системата, че се хващат точно за това?

На пръв поглед звучи нелогично, но вижте фактите и ще разберете прогнилата логика и схемаджийството на промяната:

Предвижда се изборът на канторите и вървящото с това изплащане на хонорари да бъде осъществявано от правосъдното министерство (разбирайте ДБ). Залага се държавата да промени стратегията си и вместо да отрича вина, да води дела и да ги печели като забележете започне да сключва споразумения с ищците! И понеже ще се търсят споразумения, вместо да се водят битки, да се подготвят експертизи и да се правят разследвания, занапред няма да се искат толкова опитни кантори, а вместо това, представителството ще се възлага на няколко български правни фирми (тук разбирайте отново ДБ, но и промяната и канторите около Киро, Лена и Никола). Така държавата няма да може да се хвали, че печели дела, но ще тръби, че не е губила дела (Кирчовска логика)! Накрая, както с всичко на промяната, като теглим чертата излиза, че държавата ще плаща повече общо по споразуменията и за адвокатите, вместо да плаща само за адвокати (които печелят), НО забележете това ще остава ТАЙНА, защото споразуменията ще вървят с ангажимент за конфиденциалност!

Намирате ли нещо общо с казуса „Джемкорп“ и газовите сделки на промяната?

Аз да!

Накрая ще обясня всичко, което се случва с две изречения, а именно:

В момента тече дело за 153 000 000 EURO срещу България, което е в заключителната си фаза, предстоят кръстосани разпити на свидетели и замесени страни, тече и още едно дело в подобна фаза с материален интерес 850 000 000 EURO.

В същото време имаме правителство, което е в оставка залага стратегическа промяна в устройството на държавния апарат в нарушение за забраната, която Народното събрание гласува с последната актуализация на бюджета, за да предпази държавата именно от такива безобразия!

3./ Министерският съвет в оставка гласува трима заместник-председатели на НСИ и освободи един от настоящите заместник-председатели!

4./ Министерският съвет в оставка гласува изменения и допълнения в Устройствения правилник на Изпълнителната агенция по горите отново в нарушение на забраната, която Народното събрание гласува с последната актуализация на бюджета!

5/ Забележете Министерският съвет в оставка одобри и програма за сътрудничество със Социалистическа република Виетнам в сферата на културата!

(не, че имам нещо против, но това ли са евроатлантиците на България?)

Това са безобразия, които се вършат в нарушение на закона от правителство в оставка на изпроводяк!

Гешев, спиш ли?

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар